• Yanosh Katona

Vatikán a Microsoft és az IBM

‌A Római Pápa jóváhagyta az AI etikai alapelveit, amelyeket a Vatikán a Microsoft és az IBM közösen fejlesztett ki A „Róma AI etikai felhívása” című kiadványt. Célja annak biztosítása, hogy az AI-t kifejlesszék és felhasználják az emberek és a környezet kiszolgálására és védelmére.


A dokumentum 6 alapelvből áll, amelyek meghatározzák a mesterséges intelligencia etikai felhasználását.

A Vatikán hat alapelve: 1. a rendszerek átláthatósága, amely figyelembe veszi az összes mesterséges intelligencia rendszer magyarázatának szükségességét; 2. figyelembe kell venni az emberek igényeit és mindenki számára biztosítani kell a technológia előnyeit; 3. az AI-t kidolgozó és végrehajtó embereknek felelniük kell azért, amit csinálnak; 4. pártatlanság - a rendszereket létrehozó emberek garantálják a tisztességes döntéshozatali rendszereket 5. AI rendszerek megbízhatósága; 6. Biztonság és titoktartás - a rendszereket védeni kell az adatok szivárgásaitól, beleértve a személyes rendszereket is. Az IBM és a Microsoft a támogatás jeleként aláírta ezt a dokumentumot.


A vállalatok részt vettek a dokumentum kidolgozásában, különös tekintettel a visszajelzésre a dokumentum tartalmáról. #Vatikan #Roma #AI #Microsoft #IBM

0 views
  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com