• Admin

Tények, adatok a Fiat pénzekről 💶 💵 💷 💴

Fontosnak tartom jól ismerni az alapokat. Sokat hallunk, olvashatunk. a pénzről, a valutákról, értékekről. Mégis hiányzik valami. Elgondolkodtam egyik cikk olvasása közben. Mi az, ami hiányzik? Az adat.


A Fiat-pénzek gazdag történettel rendelkeznek. A 775 fiat-valutáról szóló tanulmányban, (DollarDaze . org) állítása szerint nincs egyetlen történelmi precedens sem, amikor a fiat-pénz megtartaná értékét.


Itt szeretnék idézni az egyik legnagyobb író, történész, filozófustól, aki a következőképp vélekedett: “A papír pénz végül visszatér a belső értékéhez, ami: nulla” – Voltaire 1729


A hiperinfláció ezeknek 20% -át sújtotta, 21% -ot a háborúk pusztították el, 12% -nak a birodalmak összeomlása miatt csökkent értékük, 24% -t monetáris úton reformáltak, és 23% -uk még mindig forgalomban van.


A fiat pénz átlagos élettartama huszonhét év, a legrövidebb időtartam egy hónap.Az 1694-ben elfogadott 💷 Brit Font a legrégebbi valuta, amely még mindig létezik.

A kellően érett 325 éves korosztályt természetesen sikeresnek kell tekinteni a Fiat szempontból.

Ez a siker viszonylagos. Abban az időben a brit fontot 12 uncia ezüstre értékelték, és jelenlegi értéke kevesebb, mint az eredeti érték 0,5% -a. Más szavakkal, a hosszú távon legsikeresebb valuta, amely jelenleg létezik, saját értékének 99,5% -át veszítette el.


#money #value #pénz #érték

0 views
  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com