• Admin

Kongresszus előtt M. Zuckerberg

A kongresszus Zuckerberget "pirítja" a Libra-tól kezdve a Facebookon fellelhető gyűlöletbeszédigMark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója nyilatkozatot tett az Egyesült Államok Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtt, ahol a kongresszusi tagok aggodalmaikat fejezték kil a társaság múltbeli és jövőbeli ügyeivel kapcsolatban.


Zuckerberg szerint az elfojtó innováció Kína előnyére szolgál


A Libra az egyik legvitatottabb technológiai projekt az elmúlt évtizedben, és a Facebook már rontott hírnevére még nagyobb figyelem szegeződött. A rendkívül vitatott stabil coin projekt egy kongresszusi meghallgatás témája volt, ahol Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatójával megvitatták az indulás terveit.


Úgy tűnik, hogy Zuckerberg optimista hozzáállása csökkenhetett az elmúlt hetekben, amikor a nagyobb partnerek, például a PayPal, Visa, a Stripe és a MasterCard kiléptek a Libra-tól. Ennek ellenére Zuckerbergnek sikerült viszonylag pragmatikusan maradnia az Egyesült Államok Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtt tett vallomása során.


A több mint 6 órán át tartó meghallgatás Maxine Waters képviselő megnyitó nyilatkozatával kezdődött, felsorolta számos aggodalmát, amelyet mind ő, mind a kongresszus tagjai aggodalmakkal támasztottak alá. Waters elmondta Zuckerbergnek, hogy a kongresszus „komoly vitát indít” a Facebookról és felszólított a moratórium bevezetésére az egész projektre.


Zuckerberg nyitó beszéde a Waters által felvetett kérdésekkel foglalkozik, és a vezérigazgató azt mondta, hogy megérti a törvényhozók aggodalmait a Libraval kapcsolatban. Zuckerberg azonban figyelmeztette a bizottsági tagokat, hogy az olyan „innováció” elfojtása, mint például a Libra, átadja az előnyöket a legnagyobb versenytársnak - Kínának.


A meghallgatás gyorsan elmozdult a Crypto-projekttel kapcsolatos témáktól, mivel a Kongresszus több tagja sürgette Zuckerberget olyan kérdésekben, mint a Cambridge Analytica botrány, a választásokba való beavatkozás és a gyűlölet felbujtása a platformon.


Ted Budd, a republikánus kongresszusi képviselő visszatette a Libra-t az asztalra, megkérdezve Zuckerberg-től, hogyan tervezi a társaság stabil érméjének szabályozását. Zuckerberg nem adott egyértelmű választ, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy ne fogadják el a Crypto-valuták elleni „reakciós törvényeket”, hogy USA továbbra is a pénzügyi technológia világvezetője maradhasson.


Néhány eltérés mellett a Kongresszus többségének tagjai számára nehéz volt megbízni mind Zuckerbergben, mind a Libraban, Chui Garcia szóvivő elmondta, hogy később előterjeszti a „A nagy technológiákat tartsd távol a pénzügyektől” törvényjavaslatot. Garcia mondta Zuckerbergnek:

"A Facebook árnyékkormányként működött, melynek ön a feje."

Timothy McHenry, az észak-karolinai képviselő egyike volt azon keveseknek, akik egyetértettek Zuckerbergnek a Libra enyhítésére irányuló felhívásával. A záró nyilatkozatában elmondta, hogy az innováció ösztönzése az Egyesült Államokban egyre fontosabbá válik. Azt mondta:

"Ne essünk tévedésbe, akiknek itt, mint politikai döntéshozóknak, közösen kell értenünk, hogy az innováció jön, velünk vagy nélkülünk."

Noha a hat órás meghallgatás könnyed hangvitelben fejeződött be, nyilvánvaló, hogy a Kongresszus nem más, mint Zuckerberg rajongója. Míg egyes képviselők valóban aggódtak egy olyan összetett projekt valós életbeli következményei miatt, mint a Libra, a legtöbben nehezen tudták elrejteni a Facebook iránti szenvedélyüket.


A cikk Priyeshu Garg tudósítása alapján készült

Foto: Getty Images


Iratkozz fel Telegram oldalunkra


#USA #kongresszus #Libra #Facebook

0 views
  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com