• Yanosh Katona

Kételyek, megtévesztések; megbízható, avagy még sem a BTC?

Furcsa reakciókkal találkozhatunk a "nagy világban". Az is furcsa, ahogyan katasztrófa helyzetet kreálnak, majd mögékerülve újraíródik a gazdaság, újracsomagolt változatban.


Általában a legtöbb negatív kritérium onnan ered, ahonnan hiányzik az ismeret. A Bitcoin technológiát és egyes Alt coinokkal való együttműködést állandó kritika érinti, téves tájékoztatásokkal, félinformációval "etetik" az embereket. Két bejegyzés ihletett meg elkészíteni ezt a cikket: Anthony Pompliano úgy döntött, hogy kommentálja a Bitcoin megbízhatóságával kapcsolatos kételyeket, miután az általános piaccal együtt értékcsökkenést mutatott. Kifogásolta azokat is, akik rossz befektetésnek nevezik a Bitcoin-t, ismét az árak csökkenése miatt.


Először elemezte a Bitcoin ismert kritikusának Peter Schiffnek, az arany párti kijelentéseit, aki biztos abban, hogy a BTC nem tekinthető korrelálatlan eszköznek. Véleménye szerint ez egyértelműen korrelál a kockázatos eszközökkel, például a készletekkel, és fordított arányban korrelál a biztonságos eszközökkel, mint például az arany.


Schiff azt állítja, hogy amikor a veszélyeztetett eszközök ára csökken, ugyanez történik a Bitcoin árával, és amikor a veszélyeztetett eszközök ára növekszik, a Bitcoin ára kisebb összeggel emelkedik.


Emlékezzünk vissza, hogy ebben az évben az egész őrület alatt a Bitcoin 20% -kal haladta meg az aranyat, így mondhatjuk, hogy ez a fosszilis a legjobb fedezeti eszköz a káosz időszakában.

Egy másik tweetben azt írta:


2020-ban az S&P 500 több mint 10% -kal esett vissza, míg a Bitcoin ez alatt az idő alatt több mint 10% -kal emelkedett. Fogadok, hogy a pénzügyi tanácsadók még mindig elmondják, mennyire biztonságosak a készletek és mennyire veszélyes a Bitcoin. Mutassa meg ezeket az adatokat, és kérdezze meg, van-e bármilyen ok folytatni velük a munkát.

Valójában, összehasonlítva az elmúlt néhány hónap árfolyam alakulását, nem tűnik úgy, hogy a Bitcoin követi az arany vagy a készletek alakulását. Például 2019. augusztus és december között a BTC ára csökkent, és az arany ára szinte változatlan maradt.


2020 első félévében mindkét eszköz ára növekedett, a BTC százalékban kifejezve sokkal többet növekedett, mint az arany. Február közepe óta a kriptovaluta ára esett, és az arany átlagára tovább folytatta enyhe emelkedését.


Ha összehasonlítotjuk a BTC árdinamikáját az S&P 500 indexével ugyanebben az időszakban, akkor az S&P500 leginkább a tőkésített amerikai vállalat indexe többé-kevésbé egyenletesen növekedett 2019 augusztusától 2020 február közepéig, majd 2019 júniusi értékére esett vissza.


Ugyanebben az időszakban a BTC ár jelentősen csökkent, majd hirtelen emelkedett, majd ismét esett.


Más szavakkal, sok képzeletre van szükség ahhoz, hogy bármilyen összefüggést megfigyeljenek a különféle mozgások között.


Természetesen a váratlan piaci események több piacon sokkot okozhatnak, de mint láthatjuk, mindegyik eltérően reagál. Ebben a tekintetben annak érvelése, hogy a Bitcoin korrelál a tőzsdével és fordítottan arányos az arany áringadozásaival, messzemenő érzésnek tűnik, mint egy racionális elemzés.


#Bitcoin #Gold #S&P500

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com