• Yanosh Katona

Jogi státuszt kap Koreában a Crypto fizetési egység

A koreai elnöki bizottsága azt javasolta, hogy a koreai kormány adjon a kripto valutáknak jogi státuszt annak érdekében, hogy továbbra is az innováció élvonalában maradjanak ebben az ágazatban.


A helyi médiajelentések szerint a bizottság hangsúlyozta a blokklánc-technológia fontosságát a közelgő 4. ipari forradalomban, ezért hatékonyabban kell támogatni az innovatív induló vállalkozásokat, ideértve a crypto-iparban dolgozókat is.


"A kormánynak a lehető leghamarabb biztosítania kell a crypto eszközök jogi státusát, és ki kell fejlesztenie számukra az adó- és számviteli rendszert" - mondta a bizottság képviselője.

Az ülésen a bizottság aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy a kormány által a spekuláció növekedésének visszaszorítása érdekében hozott kezdeti intézkedések most oldalirányban haladhatnak, és hátrányosan befolyásolhatják a koreai blockchain és crypto projektek versenyképességét a világ arénájában.


A negatív következmények kiküszöbölése érdekében az EGSZB határozottan javasolja a kormánynak, hogy legalizálja a kripto valutákat, és engedje meg, hogy a Blockchain Startup vállalkozások működjenek a szabályozott területen.


Bár a kormány nem kapott hivatalos választ, Lee Gong Joo, a konferencián jelenlévő tudományos és technológiai elnök tanácsadója, a bizottság képviselőjének nyilatkozatát kommentálta: „Nagyon köszönöm erőfeszítéseidért. Aktívan keresünk módszereket és lehetőségeket az ötlet megvalósításához. ”


Ez néhány nappal azután történt, hogy Kína elnöke, Xi Jinping beszédet mondott a blockchain technológia érdemeiről, mondván, hogy azok, akik ezt a technológiát ma bevezetik, lekörözik a többieket, egy biztonságosabb világban működhetnek.


#cryptocurrency #blockchain #Korea #China #startup

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com