• Yanosh Katona

A Ferrari blokkláncon, Paris Saint-Germain tokenek a rajongók számára és más kezdeményezések

Updated: Feb 2

Az elosztott főkönyvi technológia továbbra is az egyik legforróbb trend a pénzügyi, kormányzati és kereskedelmi szervezetek között világszerte.


A CurioInvest és a MERJ tőzsde egyesíti erőit a luxusautók tokenizálására


A CurioInvest befektetési platform a MERJ Digital Assets Exchange-el társult a ritka luxusautók tokenizálására irányuló projekt részeként - jelentette a Bloomberg.


A CT1 coinok a Seychelle-szigeteki engedéllyel rendelkező MERJ tőzsdén jegyzik, amely az értékpapírok jellemzőivel rendelkező digitális eszközökre szakosodott. Összesen 500 gyűjthető autót jelölnek meg, amelyek értéke meghaladja a 200 millió dollárt.


A CurioInvest weboldalon arról számolnak be, hogy legelső az egyik Ferrari F12tdf lesz, amelynek ára körülbelül 1,1 millió dollár. A cégek a CT1 tokenek eladását tervezik 1 dollárért.


Ferrari F12tdf
„Talán van egy ugandai srác, aki befektethet egy ritka autóba, Stuttgartban, amelyet egy liechtensteini cég tokenizált Mindez összhangban áll a jelenlegi szabályozással ”- mondta Jim Needham, a MERJ digitális stratégia menedzsere.

Knight Frank tanácsadó cég szerint 2007 és 2017 között a ritka autók 330% -kal növekedtek - a befektetés megtérülési rátája meghaladja a hagyományos pénzügyi eszközöket, például a részvényeket és a kötvényeket.


A Paris Saint-Germain Labdarúgó Klub tokent bocsájt ki a futballszurkolók számára


A párizsi Saint-Germain (PSG) francia labdarúgó klub olyan tokent fog kiadni, amely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy a Socios alkalmazáson keresztül szavazzanak az FC fejlődését befolyásoló különféle döntésekről.


Kezdetben 20 millió PSG tokent adnak ki, az érme ára 1,69 font. A PSG-szerződést 5 évre írták alá a Socios, a Chiliz.net társasággal, amelynek során az FC évente több mint 2 fontot keres.


A PSG-coinok birtokosaiknak joga van szavazni, például barátságos mérkőzésekre, vagy kiválaszthatják az űrlapmintát. A klub vezetése biztos abban, hogy az ilyen digitális eszközök növelik a rajongók részvételét klubjuk életében.


Az SettleMent StartUp 2 millió dollárt gyűjtött össze a vállalati blockchain platform globális bővítése érdekében


A belga blockchain StartUp SettleMent 1,9 millió eurót (~ 2 millió dollárt) gyűjtött egy új finanszírozási fordulóban.

A fordulón a KPN Ventures és a Medici Ventures vett részt. A társaság által kapott finanszírozás teljes összege eddig elérte az 5,5 millió eurót (~ 6,06 millió dollár). A begyűjtött pénzeszközöket elsősorban a szolgáltatások földrajzi kiterjesztésére fogják felhasználni.


A SettleMint egy skálázható alacsony kódú infrastruktúra-platformot fejleszt a vállalati felhasználókra.


„A platform megoldja a blockchain felhasználói eseteket megvalósító szervezetek problémáit, ám ezt a technológiát kevés tapasztalattal korlátozzák” - mondta a KPN Ventures képviselői.

A Mercedes Benz és a Circulor blokkláncot használ a szén-dioxid-kibocsátás nyomon követésére


Az autógyár óriás Mercedes Benz és a Circulor kísérleti blockchain projektet indított a szén-dioxid-kibocsátásának nyomon követésére. Erről egy sajtóközleményben számoltak be.

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com