• Yanosh Katona

Elkezdődött a 6G fejlesztése Kínában

A CNBC kiadvány szerint a Kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium megkezdte a mobiltelefonok hatodik generációjának fejlesztését.

Kínában a 6G-n belüli munka megkezdését egy hónappal azután jelentették meg, hogy az országban legutóbb az ötödik mobil hírközlés generációját telepítették.

Az 5G fő előnyei között szerepel a szignifikánsan magasabb adatátviteli sebesség az előző generációs hálózatokhoz képest. Eddig az 5G hálózatokat csak kevés országban használták kereskedelmi forgalomban.

A minisztérium alatt két munkacsoportot hoznak létre, hogy a 6G-n dolgozzanak. Az egyikben a releváns minisztériumok és osztályok képviselői lesznek, a másodikban 37 egyetem, kutatóintézet és technológiai vállalat szakemberei lesznek.

A kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium nyilatkozata hangsúlyozza, hogy a 6G-nál a munka még kezdeti szakaszban van, ám az állam különös figyelmet fordít e technológia fejlesztésére.

Megjegyzés: Oroszországban az ötödik generációs kommunikációt a több millió plusszos városokban tervezik 2021-ben elindítani, eddig az 5G frekvenciáit még nem osztották ki. #6G #kína #mobile #communication

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com