• Yanosh Katona

Deutsche Bank: A Crypto-valuta - „21. század készpénze”Január végén a Deutsche Bank elemző központ kiadta a „Világ 2030-ban” előrejelzési gyűjteményt. A szakértők szerint a következő évtizedben egy gyengülő monetáris rendszer, a crypto-valuták fellendülése, a műanyag kártyák hanyatlása, a drónok növekvő használata, a generációs konfliktus és a filozófusok iránti kereslet vár ránk.


A gyűjtemény egy külön cikke a crypto-valutákkal foglalkozik. Ebben az évtizedben a crypto valuták hatalmas bevezetése lesz, amely már nemcsak a jelenlegi fiat-valuták kiegészítése, és végül „21. századi készpénz” lesz.


A digitális pénz fő akadályai a Deutsche Bank szakértői szerint maguk a szabályozók, de ez a helyzet hamarosan megváltozhat. Kritikus jelentőséggel bír a világ két legnépesebb országának, Kína és India pénzügyi politikája. Jelenleg ezen országok kormányai megkezdték a Crypto-valutákkal szembeni negatív hozzáállásuk felülvizsgálatát.


A cikk megjegyzi, hogy a modern társadalom a készpénz nélküli fizetések felé mozog, de elsősorban nemcsak a készpénz, hanem a műanyag kártyák is eltűnhetnek. Az okostelefonokat használó fizetési rendszerek gyors fejlődése és növekvő népszerűsége miatt - amint az Kínában egyértelműen megfigyelhető - a fizetési kártyák egyszerűen feleslegessé válnak, míg a bankjegyek és érmék forgalma különböző okokból folytatódik.

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com