• Yanosh Katona

Crypto-együttműködést sürgetnek

Az Európai Pénzpiaci Szövetség (AFME), a nemzetközi és az európai bankok képviselője, felszólította a felügyeletet a kriptoeszközökkel való közös együttműködésre európa egész területére. A crypto piac lendülete növekszik, és ennek eredményeként az AFME 11 európai joghatóságban elvégezte a kriptoeszközök taxonómiáinak és a szabályozási megközelítések közötti joghatóságok közötti elemzést a jelenlegi helyzet tisztázása érdekében. Ezt állítja egy AFME által kiadott dokumentum.A dokumentum ajánlásokat tartalmaz a felügyeletek kölcsönhatásairól a crypto-valuták szabályozásában. Ez az igény a szabályozó testületek közötti koordináció hiánya miatt merült fel. A kriptovaluták koherens megközelítése elősegítheti az innováció gyorsabbá tételét, és lehetővé teszi az EU számára az európai tőkepiaci unió és az egységes digitális piac létrehozását.

Európa arra törekszik, hogy a crypto-ipar világvezetõvé váljon, és az AFME szerint rendkívül fontos, hogy a szabályozók együttműködjenek a piac, a technológiák és a felhasználói igények gyors feltárása érdekében.

"Ez segít Európának a pénzügyi innováció vezetőjévé válni, és belépni az úgynevezett digitális korba."

Ezenkívül a jelentés kiemeli a crypto eszközökkel járó lehetséges hasznokat és kockázatokat, valamint felveti a pénzügyi szektorban való alkalmazásuk kérdését, hangsúlyt fektetve a menedzsmentre, a jogszerűségre, a rendeletekre és az operatív tevékenységekre.

Noha a kormányok és más szabályozók megkezdték az egyedi szabályozási megközelítések kidolgozásának folyamatát, az AFME felkéri az EU hatóságait, köztük az Európai Bankszervezetet, az Európai Értékpapírpiaci Igazgatást (ESMA), az Európai Központi Bankot és az Európai Bizottságot, hogy működjenek együtt.

"Ez hozzájárul a biztonságos, méretezhető innovatív termékek és szolgáltatások megjelenéséhez, mivel a piaci szereplők pontosan tudják, milyen szabályok vonatkoznak tevékenységükre, különösen akkor, ha az EU joghatóságai között üzletet folytatnak."

Fontosnak tartom a megfelelő tájékoztatást, az eszközök és a technológia bemutatását a társadalom minden szegmensének. Csak a megfelelő információ birtokában, a tudás elsajátítása hoz sikeres gyakorlati fejlődést. Különben bárminemű fejlesztés, technológi ellentétes célokra való használata lesz tapasztalható.


#európa #crypto #innováció #blockchain

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com