• Yanosh Katona

Citibank növelte érdekeit a Blockchain StartUp-ban

A Citibank Konzorcium, a Komgo StartUp alapítója és befektetője, állítólag növelte érdekeit a projektben. A bank jelenleg integrálja a Komgo blockchain megoldásokat a saját kereskedést feldolgozó rendszerével. A közeli jövőben a projekt funkcionalitása kibővül, és magában foglalja a forgótőke-kölcsönöket és az elektronikus dokumentumok ellenőrzését.

A Komgo blockchain indítása, amelyet 2018-ban hoztak létre, Ethereum-alapú vállalati blokkláncot fejleszt a kereskedelmi műveletekhez. A platform lehetővé teszi a kereskedőknek, hogy maximalizálják az Distributed Ledger Tech (DLT) technológia használatát, ökoszisztémát hozva létre pénzügyi közvetítők részvételével.

Az alapító projektben egyszerre más alapító befektetők is részt vettek - a Societe Generale, az ING Group és a Sumitomo Mitsui bankvállalat.

Chris van Brouhoven, a Citi Commodity Financing Finanszírozási Osztály vezetõje hangsúlyozta, hogy az együttmûködés mindenképpen áttörést jelent, mivel nem olyan régen a bankrendszerek kézi átvitelt és papíralapú dokumentumok feldolgozását is használták. A Blockchain egyedülálló lehetőséget kínál az egész ipar digitalizálására:

Jelenleg a blockchain technológia katalizátorként szolgál az elektronikus adatfeldolgozásra való áttéréshez.

Az ügyvezető igazgató szerint a projekt legvonzóbb része a bank- és vállalati szereplők szakszervezete. Ezeknek a játékosoknak a hozzájárulása segít a Komgonak a blokklánc-megoldásainak adaptálásában, azaz nemcsak a bankok, hanem az egyes fogyasztók igényeinek kielégítésére.


A Citi progresszív szervezetként pozicionálja magát, amely platformon keresztül integrálódik a saját rendszereihez a feldolgozási idő és az elvárások csökkentése érdekében. A biztonság fokozása érdekében a Citi elkezdte elemzni saját befektetési költségeit.


Jelenleg a projekt meghatározta a prioritást élvező területeket: akkreditívek, a követelések finanszírozása és a KYC.

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com