• Yanosh Katona

Bitcoin - válasz a Központi Bank devizanemének őrületére


Néhány ember számára a Bitcoin eszköz a gyors pénzküldéshez, mások számára a politikai és gazdasági kockázatok, valamint a bankrendszer problémáinak fedezésére szolgál.


Körülbelül egy héttel ezelőtt a jegybank több milliárd dollárt töltött az USA pénzügyi rendszerébe. Szeptember óta zavart kelt a piacon és az ünnepi időszak alatt tervezi növelni a visszavásárlási műveletek mennyiségét. Csütörtökön a Fed viszont újabb 57,5 ​​milliárd dollárt hozott a pénzügyi piacokra.


További 425 milliárd dollárt adnak hozzá a "mennyiségi lazítás" program részeként. Milliárd dollár nyomtatása a hitelező piacok támogatására semmilyen szabvány szerint nem tekinthető normának. Ez szemlélteti a jelenlegi pénzügyi rendszer tökéletlenségét.


Az usdebtclock.org szerint a bankok aktívan teszik vonzóvá az újabb hiteleket, amelyek miatt az államadósság meghaladja a 23 trillió dollárt. A becslések szerint a következő négy évben ez az adósság eléri a 30 trillió dollárt.


PlanB kriptoanalitikus összehasonlította ezt a stratégiát a tartalékok és a Bitcoin növekedésének arányának modelljével.

„Ön szerint a tartalékok és a BTC növekedése arányának modelljével készített előrejelzések irreálisak és tévesek? " Úgy gondolom, hogy abszurd a negatív kamatlábak és mennyiségi csökkenés, beleértve a levegőből kapott 21 milliárd dollárt 2008 óta."

A médiajelentések szerint 1998 és 2015 között az Egyesült Államok kormánya akár 21 trillió dollárt költött olyan dolgokra, amelyekről nem tudott elszámolni.


A rögzített kínálati és inflációs rátájú Bitcoin matematikailag helyes megoldás a monetáris őrület problémájára, amelyet jelenleg a globális bankok szerveznek.

Éppen ők okozták a 2008-as pénzügyi válságot, és a jelenlegi tendenciák fenntartása mellett a következőket provokálják.


PlanB szerint egyre többen kezdik megérteni a helyzet súlyosságát és a pénzügyi vihar idején életmentőnek tekintik a Bitcoint.


Telegram FaceBook Web

0 views
  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com