• Yanosh Katona

Bitcoin - a következő világtartalék-valuta

Az amerikai dollár globális tartalék pénznem mintegy 60 éve.

Ennek ellenére Oroszország és Kína egyaránt kijelenti, hogy ki akarnak lépni az amerikai dollárrendszerből, aggodalmát fejezi ki annak magas költsége miatt, valamint azért, hogy az Egyesült Államok folyamatosan "fegyverként" alkalmazza valutáját, ami sokkoló (iraki esetek, Eritrea, Haiti, Laosz, Libanon és további 25 ország, ahol az Egyesült Államok szankciókat és embargókat vezetett be. Tehát, ha komolyan vesszük a kérdést, akkor szükségünk van valamilyen más globális tartalékvalutára is. Itt érkezik a BTC. A Bitcoin lesz a következő világtartalék-valuta, és ennek több oka van.


Lehet, hogy a Bitcoin még nem ideális valuta, mivel volatilitásnak van kitéve, és likviditása sokkal kevesebb, mint más világ valutáinál, de ez minden bizonnyal jó lehetőség.


Az amerikai dollárral ellentétben a Bitcoin-t nem lehet elvenni vagy korlátozások alá vonni. Függetlenül attól, hogy magánszemély vagy egész ország, valószínűleg sokkal fontosabb az erőszakos elkobzások és cenzúra ellenállása, mint a volatilitás, likviditás vagy elfogadás. Ugyanazon amerikai dollárral ellentétben a Bitcoint nem lehet elvenni.


Az Egyesült Államok továbbra is befolyást gyakorol a dollárral és egyre növekvő ellenállással fog szembenézni. Amikor ez megtörténik, növekszik a hit, bizalom a Bitcoin funkcionalitásában, mint a pénzeszközök kivonásának és korlátozásainak elkerülésének eszközében, majd a dollár mint tartalék valuta státusa gyengülni fog.


Jó példa az Irakkal szembeni szankciók közelmúltbeli fenyegetése. Ha az USA "fegyverként" használja a dollárt, Irak elveszíti hozzáférését a központi amerikai bankszámlájához. Bármely megfelelő kormány aggodalmát fejezi ki az események ezen fejlődése miatt és mérlegelni kezd más lehetőségeket.

Az a tény, hogy egy másik állam ennyire könnyen megragadhatja az ország vagyonát, vagy korlátozhatja felhasználását, csalódást és rémületet okoz. Ezen túlmenően az Egyesült Államok olyan hajlandósággal jár el, hogy mániás vágy válik a hatalomra, és ennek elérésére a legrosszabb módon.


Ha Ön például egy olyan kormány tagja mint fentebb említettem, akkor valószínűleg már megpróbál alternatívát találni: választhat a különböző opciók között - az aranytól a többi jelentős papír devizanemig és végül a Bitcoin-ig.


Miért a Bitcoin? Miért ne? A Bitcoin-t nem lehet korlátozások vagy elkobzás alá vetni, ez ideális lehetőség az agresszióra, erőszakmentes és őszintén szólva, igazán ragyogó módon történő reagáláshoz. A Bitcoin megőrizheti az egész ország fizetőképességét és fenntarthatja szuverenitását az Amerikai Egyesült Államok kormányának lenyűgöző öklével szemben (a világ legerősebb zaklatója). Természetes, hogy a következő logikus lépés az az átmenet a Bitcoin-ra, a világ legnagyobb és legmegbízhatóbb Crypto-valutájára.


Az erőszakmentes, békés ellenállás útja, a Bitcoin választása, a tökéletes válasz az Egyesült Államok számára, amely mindig úgy viselkedik, mint vadon kóbor kutyái, akik folyton folyvást enni akarnak.


Az ilyen helyzetek természetesen bonyolultak. Ha Ön az Egyesült Államokból származik, akkor az amerikai dollárt szankciófegyverként használja. De amikor olyan országban él, amelyre az Egyesült Államok szankciói vonatkoznak, akkor korlátozásoknak és cenzúranak van kivetve. Bárhogyan is van, az Egyesült Államok világossá tette taktikájának lényegét - fegyverként fogják használni az USA dollárt minden olyan országgal szemben, amely nem hajlandó teljesíteni követelményeit. De ez nem mindig lesz így.


A Bitcoin lesz a következő globális tartalék valuta, mivel az Egyesült Államok visszaél a hatalmával, és a világ többi része már belefáradt, nem kér belőle.


A Bitcoin lesz a következő világtartalék-valuta, ami azt jelenti, hogy az amerikai dollár gyengülni fog. Már most számos ország alternatívát keres és megpróbál kitörni az amerikai szankciók alól békés úton. A dollár "fegyverként" való használata olyan taktika, amelyet sok ország túl jól ismer. Ideje abbahagyni a szenvedést, ideje változtatni valamit. A leglogikusabb lépés a Bitcoin, a crypto-valuta eszköz, amely visszavonhatatlan, a korlátozásokkal és a cenzúrával szemben mint tartalék pénznem. És ez hamarabb megtörténik, mint bárki gondolja. Az emberek belefáradtak az Egyesült Államok hegemóniájába, a Bitcoin egyre inkább együttérzést szerez.Értesülj a legújabb bejegyzésekről, nemzetközi rendezvényekről, telepítsd a mobilalkalmazást


#Bitcoin #fiat #crypto #független #békés

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com