• Yanosh Katona

Az Európai Unió támogatásokat fog kiadni a védelmi iparág blokklánc alapú megoldások fejlesztésére


Az Európai Bizottság pályázatot hirdetett meg az európai védelmi ipari fejlesztési programra (EDIDP). A pályázati eljárásban való részvételre esetlegesen felsorolt ​​listák 42 elemet tartalmaznak.


Az Európai Bizottság felhívja a kis- és középvállalkozásokat, hogy javasoljanak olyan megoldásokat, amelyek ösztönzik az innovációt és a technológiák alkalmazkodását polgári és védelmi célokra. Egyebek között a program keretében javaslatokat nyújthat be a "felhő és helyi virtuális másolaton alapuló, és a blokklánc képességeit kihasználó infrastruktúrára" vonatkozóan.


A virtuális példány egy fizikai objektum, rendszer vagy folyamat digitális másolata. A virtuális másolat megléte a blokkláncban lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy információkat tároljon termékeikről, és ellenőrizze a gyártás helyét vagy a korábbi tulajdonjogokat, megerősítve a termék legitimitását. Az ilyen projektek fő célkitűzése a nagyobb hatékonyság biztosítása a katonaság jelenlegi logisztikai igényeinek kielégítésében, például a karbantartás, az ellátási láncok és a fogyóeszközök területén.


A nyertes pályázatok költségvetési alapokból 254 millió euróban részesülnek, amelyeket az Európai Bizottság támogatások formájában bocsát ki a védelmi termékek vagy szolgáltatások fejlesztésének folytatására. A benyújtott javaslatok várhatóan olyan kutatásokat vagy projekteket fognak tartalmazni, amelyek lehetővé teszik a technológia védelmi célokra történő adaptálását.


Ezt követően olyan termékek létrehozásához kell vezetni, amelyek katonai felhasználásra olcsó és költséghatékony. Az ajánlatokat 2020. április 15-től december 1-ig fogadják el. A pályázati időpontok azonban meghosszabbíthatók a folyamatban lévő koronavírus-járvány okozta problémák esetén.


A Blockchain-t nem először használják védelmi célokra. Tavaly augusztusban Dél-Korea elindította a blokklánc-platform fejlesztését a védelmi ipar számára.

Ezen kívül tavaly nyáron az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma kommunikációs platformot kezdett létrehozni blokkláncon. #Blockchain #digitalidentity #transformation

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com