• Yanosh Katona

Az Egyesült Államokban előterjesztették a "The cryptocurrency 2020" törvényjavaslatotAz elmúlt két-három év tendenciája az, hogy a kormányok szerte a világon lassan, de biztosan "lágyítják" álláspontjukat a digitális valutákkal szemben.


2020. március 9-én, a cryptoeszközök fejlődésének előmozdítását célzó találkozón Paul Gosar, az Egyesült Államokban, a Képviselők Házának tagja bemutatta a 2020-as Cryptocurrencies Act 2020, amelynek célja, hogy a digitális eszközök számára lehetővé tegye az országban a környezet megteremtését.


A Gosar törvényjavaslata a digitális eszközöket három kategóriába sorolja: cryptoipari termékek, cryptovaluta és cryptorészvények. Ezek az osztályok az árutőzsdei határidős kereskedelmi bizottság (CFTC), a pénzügyi bűncselekményekkel foglalkozó bizottság (FinCEN) és az értékpapír- és tőzsdei bizottság (SEC) joghatósága alá tartoznak.


A törvényjavaslat különösen a digitális eszközöket (például a Bitcoin) a kriptovaluta helyett crypto termékként sorolja be. Érdekes, hogy a törvényjavaslat a kriptovalutát úgy határozza meg, hogy "az amerikai valutát vagy szintetikus származékokat képviseli". Szintén érdekes, hogy a dokumentum egyáltalán nem említi az NFT tokeneket. (Következő WorkShop alkalmával bővebben beszélünk róla).


A kriptovaluták mindegyike adósság-, részvény- és származékos instrumentumok, amelyek a blokkláncon vagy az elosztott nyilvántartáson alapulnak.

Úgy tűnik, hogy az iparág érdekelt képviselői részt vettek a dokumentum elkészítésében. A kripto piac szereplői részvételének szükségességét Ben Goldie kommunikációs igazgatója kommentálta:


Mivel ez rést jelent számunkra, együttműködtünk az érdekelt felekkel és külső csoportokkal/szakértőkkel az iparág szabályozási keretének megértése érdekében. Miután először volt biztosított az érdekelt felek támogatása, így elkezdtük a munkát a törvényjavaslat társszerzőivel.

Más országok eseményei arra utalnak, hogy a törvényhozók konstruktívabb megközelítést alkalmaznak a cryptovaluták szabályozására. Az indiai legfelsőbb bíróság 2020. március 4-én felfüggesztette az Indiai Reserve Bank (RBI) kétéves tilalmát az ország kriptovaluta-kereskedelmével kapcsolatban, és ezt "alkotmányellenesnek" nevezte.


Nemrégiben Dél-Korea is elfogadta a mérföldkőnek számító kriptovalutakról szóló törvényt, amely jó katalizátorává vált a cryptovaluták terjedésének az országban. #cryptocurrency wallet #Bank #blockchain #Bitcoin

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com