• Yanosh Katona

Az amerikai légierő Blockchain-t fog használni

Updated: Feb 17


Az Amerikai légierő és a Védelmi Minisztérium szerződést írt alá a Fluree-vel a blokklánc-alapú parancsnoki kommunikációs rendszerek fejlesztésére. Ez a lépés az amerikai légierő AFWERX technológiai innovációs programjának része.


A Fluree exkluzív blockchain rendszerekre specializálódott. Feladatuk egy olyan hálózat létrehozása, amely az amerikai légierő különféle feladatait szolgálja. Lehetőségeket kell kínálnia a fegyveres erők más egységei és az amerikai globális partnerek számára is.


A Fluree egyedülállóan alkalmas elosztott kommunikációs hálózat biztosítására, amely támogatja mind a régi, mind az új kormányzati rendszerek interoperabilitási és méretezhetőségi követelményeit ”- mondta Brian Platz, a Fluree vezérigazgatója és társalapítója.

Brian Platz és Flip Filipowski 2016-ban alapították a Fluree-t. A társaság Winston-Salem-ben található, Észak-Karolinában, és keveset tudunk a blokkláncban folytatott tevékenységeiről. 2018 augusztusában elindította adatbázisát a blokkláncon, és tavaly júniusban 4,7 millió dollár finanszírozást kapott.


A légierővel fennálló partnerségük ma a legszembetűnőbb, és ez figyelemreméltó eredmény, tekintettel az ezen a piacon zajló versenyre. Kétségkívül a vállalat azt tervezi, hogy ezt az eredményt a további növekedés katalizátoraként fogja használni. Az is ismert, hogy a Fluree a Deloitte tanácsadó céggel működik együtt, vele fennálló partnersége megnyithatja az ajtót más partnerségek kialakításához.


Az a tény, hogy a légierő egy exkluzív platformot választott, dühöt idézhet elő a hagyományos blokkláncok támogatói körében, de ez nem meglepő, tekintettel a légierő egyedi biztonsági igényeire és az elosztott nyilvántartási technológia általános újdonságára.


A katonai stratégák már régóta támogatták a blokklánc elfogadását. Az elosztott nyilvántartási technológia számos előnyt kínál az elavult központosított rendszerekkel szemben, és ez kritikus jelentőségű a modern katonai ügyek sikeréhez.


A modern katonai egységek a Föld egyik legnagyobb szervezete, nagy és összetett ellátási láncokkal és logisztikai hálózatokkal. Mint a kiskereskedelemben, a blockchain technológia sokkal hatékonyabbá teszi ezt a rendszert. Ezen felül a blokklánc sokkal magasabb szintű biztonságot és átláthatóságot biztosíthat ezekben a folyamatokban.


A Blockchain rendszerek minősített kommunikációt, védelmet az internetes támadásokkal szemben, valamint a legjobb szintű menedzsmentet és irányítást is biztosíthatnak. Az amerikai katonaság számára különösen érdekes a blockchain technológia integrálása a NATO tevékenységébe. A katonaság 2016 óta vizsgálja ezt a potenciált.


Ezen kezdeményezések fényében valószínű, hogy az elkövetkező néhány évben a blokklánc-architektúra a katonai egységek legtöbb tevékenységének szokásos elemévé válik.


#blockchain #AIR #military #digitalization

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com