• Yanosh Katona

„Alipay, Wechat és Huawei együtt fog működni a digitális Yuannal”Mu Changchun, a Központi Bank (PBoC) Digitális valuta Kutatási Osztályának vezetője beszélt a kínai crypto valutáról. Elmondása szerint az új kormányzati projekt azokra az emberekre összpontosít, akik fejletlen bankrendszerrel rendelkező területeken élnek. Hangsúlyozta, hogy körülbelül 800 millió ember tartozik ebbe a kategóriába.


Mu Changchun szerint az eszköz célja a meglévő fiat pótlása, ám a digitális valuta nem gyakorol negatív következményeket az ország monetáris politikájára.


A PBoC megkezdi a digitális valuta forgalmazását a kereskedelmi bankoknál és más vállalatoknál, később egy új pénzügyi eszköz lesz elérhető a nagyközönség számára. (Emlékezzünk arra, hogy korábban összeállították azon vállalatok és szervezetek listáját, amelyek terjeszthetik Kína nemzeti crypto valutáját).


Mu Changchun szerint a digitális valutát kiskereskedelmi tranzakciókra fogják használni, és valószínűtlen, hogy képes lenne versenyezni az Alipay-vel vagy a WeChat Pay-val.


Dovi Wang (Primitive Ventures) szerint az Alipay, a Wechat és a Huawei valószínűleg részt vesznek a júniusi digitális ökoszisztémában.Például a Wechat faktoring és adóbevallási megoldásokat kínálhat fel; az Alipay a bankokra, a tőkepiacokra és a fizetésekre összpontosít. A Huawei hardver tárcát fog kidolgozni, teszteli az E2E-t stb.


A digitális renminbi bevezetésével a kínai bankok és vállalatok kénytelenek lesznek versenyezni ügyfeleik megtartása érdekében. Így azt a célt kell elérni, hogy a felhasználóknak jobb szolgáltatást nyújtsanak a nemzeti pénz új formáján alapuló szolgáltatásokhoz.


Korábban Mu Changchun kijelentette, hogy Kína crypto valutája hasonló lesz a Facebook stabil érméjéhez. Mindkét eszközt versenytársaknak tekintik. A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg szerint az első stabil érmék 1,7 milliárd potenciális felhasználóhoz férhetnek hozzá szerte a világon.


Érdekesség, hogy egy másik ország követte Kína példáját - Recep Tayyip Erdoğan török ​​elnök szerint a török ​​digitális líra tesztelése 2020-ig befejeződik.


#digital #yuan #lira #wechat #alipay #huawei #alibaba

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com