• Yanosh Katona

A Norwegian Air megkezdi a Crypto valuták elfogadását


Hamarosan, Európa egyik legnagyobb légitársasága, a Norwegian Air megkezdi Crypto valutában a jegyértékesítést.


A Norwegian Block Exchange (NBX) vezérigazgatója, Stig Kjos-Matisen szerint cryptovaluta-kereskedési platformja sikeresen fejlesztett ki egy fizetési infrastruktúrát, amely lehetővé teszi a Norwegian Air ügyfelei számára a jegyek vásárlását digitális valutákban.


Kommentálva a helyi üzleti újságban, Khyos-Mathisen megjegyezte, hogy a csereplatformon „minden készen áll a munkára”, és ennek a funkciónak az év végén meg kell jelennie. Érdekesség, hogy Chios-Mathisen a Norwegian Air alapítójának és vezérigazgatójának, Björn Chiosnak a veje.


Úgy tűnik, hogy Björn Kyos a tavalyi indulás óta vesz részt az NBX-ben - a kereskedési platform bétaverzióját 2019 szeptemberében nyitották meg a felhasználók számára.


A Norwegian Air-t 1993-ban alapították. Tevékenységének 18 éve alatt, 2001-es beindítása óta, 130 alkalmazottat foglalkoztató szervezettel és négy repülőgéppel, 11 000 alkalmazottat foglalkoztató vállalattá és 195 útvonalon működő 195 repülőgép flottává nőtte ki magát.


Nemrégiben problémák merültek fel a Boeing 737 leszállásával, ami a társaság hírnevét sújtotta.


Tavaly, a második negyedévben a nyeresége 72% -kal esett vissza, de az októberi jelentős költségcsökkentés után bejelentette, hogy 2,2 milliárd NOK (körülbelül 215 millió dollár) adózás előtti eredményt jelent.


Milyen kriptovalutákat fogadnak el kifizetésekként, még nem egyértelmű.

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com