• Yanosh Katona

A német szabályozó a cryptovalutákat pénzügyi instrumentumokként ismerte el

A német Szövetségi Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (BaFin) a digitális eszközöket pénzügyi instrumentumokba sorolta. Erről a Finance Magnates számolt be.A pénzügyi szabályozó szerint a virtuális valuták:


„Digitális érték, amelyet egyetlen központi bank vagy kormányzati ügynökség sem bocsátott ki vagy garantált, és amely nem feltétlenül kapcsolódik a törvényben meghatározott pénznemhez, és amelynek nincs jogi státusza, de magánszemélyek vagy jogi személyek átváltási eszközként elfogadják, és elektronikus úton továbbítani, tárolni és kereskedni lehet.”

A szabályozó elmagyarázta, hogy számos szervezet, köztük a Pénzmosás Pénzügyi Akció Munkacsoportja (FATF) rendelkezik cryptovaluta definícióval, amely részben megegyezik. Ez szolgált a digitális eszközök pénzügyi eszközként történő besorolásának alapjául.


BaFin megjegyezte, hogy előtte a kriptovaluták nem tartoztak egyik osztályozási körbe sem.


Januárban a szabályozó szigorította a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemre vonatkozó szabályokat a hatályba lépett EU irányelv (5AMLD EU) szerint. A BaFin a pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó cégeket arra utasította, hogy tevékenységeikhez szerezzenek engedélyeket. Azt is meg kell jegyezni, hogy a szabályozók nem szándékoznak megbüntetni a szolgáltatásokat nyújtó szervezeteket. Ezeknek a társaságoknak csak azt kell jelezniük, hogy március 31-ig meg akarják szerezni az engedélyt, és november 30-ig kell jelentkezniük.


Korábban a német kormány elfogadott egy törvényt, amely megengedi a bankoknak a kriptovaluták vételét és eladását. Több mint 50 pénzügyi intézmény már kifejezte érdeklődését a BaFin jóváhagyás megszerzése iránt a digitális eszköztárolási szolgáltatások nyújtására.


#cryptocurrency #EU #BAFIN #blockchain #fintech2.0

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com