• Admin

A Gazdasági Visszaesés Növeli A Bitcoin Iránti Keresletet


Semmi nem ösztönzi a bitcoin iránti igényt, sem a gazdasági és politikai bizonytalanság. Természetesen a FOMO-k is befolyásolják, különösen Kína kezdeményezéseit, de alapvetően a BTC megbízható védelmet nyújt a fiat és a gazdaságpolitika kudarca ellen. Ez az év nem volt kivétel egyes országokban, ahol a digitális eszközök iránti kereslet hirtelen megnőtt.


A két dél-amerikai ország gazdaságai és helyi valutái ebben az évben különösen szenvedtek. A jelentések szerint 2019 első három hónapjában Venezuela bruttó hazai termékének (GDP) csaknem egynegyedét veszítette el. Az olajágazat, amely az ország exportbevételeinek több mint 90% -át adja, 20% -kal esett vissza, és továbbra is hanyatlik.


Az amerikai gazdasági szankciók és a hiperinfláció szélsőséges reformokhoz vezettek, ideértve az ország valutájának a Petro kriptovalutához való rögzítését és a további elfogadására irányuló kezdeményezéseket. A Bolivar leértékelődése jelentősen növelte az ország bitcoin-igényét.


Argentínában a növekvő politikai bizonytalanság mellett az elnökváltás előrejelzése mellett a helyi valuta is hatalmas leértékelődést hajtott végre. Ennek eredményeként az ország szélsőséges intézkedéseket tett a tőkemozgás ellenőrzése érdekében, hogy megállítsa a kiáramlást. Ugyanakkor a Bitcoin iránti kereslet hirtelen megnövekedett Argentínában a tőzsdén kívüli kereskedelemben.


A CryptoWelson, kereskedő és elemző megjegyezte, hogy ezekben az országokban a kereslet rekordszintre emelkedett.

"2013 óta az argentin pesoval, a hongkongi dollárral és a venezuelai bolivárral való Bitcoinpárok száma meghaladta a 600 milliárd dollárt."

Érdekes módon Hongkongban, ahol a tüntetők továbbra is harcolnak a demokráciaért és a bankok bezárnak, a bitcoin iránti kereslet rekordszintre emelkedett. Ezt megerősíti a Localbitcoins táblázatai.


Chile gazdasági zavarokon is átesik, amikor a tüntetők zavargásai megragadják az országot. A felháborodást a metró viteldíjainak növekedése okozza. Ennek eredményeként a bitcoin iránti kereslet is hirtelen megnőtt.


Így vagy úgy, a kép világos: a gazdasági és politikai felfordulás a BTC iránti kereslet növekedéséhez vezet. A következő globális válsággal összefüggésben valószínűtlen, hogy ez a szükséglet gyengül. Valószínűleg további országok kerülnek erre a listára.


Szerkesztő: Svetlana S.; Fordította: Yanosh Katona


#Bitcoin #dollar #economi

0 views
  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com