• Yanosh Katona

A francia bíróság szerint a Bitcoin pénznek felel meg

Egy újabb bírósági határozat támasztotta alá a Bitcoin értékét, megerősítve, hogy az eszköz kompenzációként felhasználható.Ezúttal az állítást, hogy a Bitcoinnak nincs értéke, a Nanterre (Franciaország) kereskedelmi bírósága február 26-i határozatával megcáfolta, amelyben a Bitcoint cserélhetőnek nevezik, és ez a pénz egyik jellemzője.


Elméletileg minden BTC-t ugyanúgy hoznak létre, bár a coin kívánt esetben beazonosítható. Ez a "fiat pénzre is jellemző", mivel a bankjegyek sorozatszámmal rendelkeznek, ráadásul cserélhetők.


E határozat hatálya jelentős, mivel lehetővé teszi, hogy a Bitcoint pénznek vagy más pénzügyi eszköznek tekintsük. Így egyszerűsíti a Bitcoinnal történő műveleteket, például hitelezési vagy repo ügyletekben, amelyek növelik és hozzájárulnak a cryptovaluta piac likviditásához - mondta a Kramer & Levin ügyvéd, Hubert de Vauplan, a Les Echos által jegyzett ügyvéd.

A bírósági határozat ugyanakkor nem azonosítható a bitcoin jellegét meghatározó jogszabályokkal.

Franciaországban a BTC nem tekinthető illegálisnak, az Európai Központi Bank szerint pénznek sem tekinthető.

Ennek oka az, hogy a Bitcoint nem a központi bank bocsátja ki, és nem a monetáris politika irányítja.


A Bitcoint azonban számos jogi esetben értékes eszközként ismerik el, többek között biztosítékként vagy garanciaként.

Az ügyvédek jogi szolgáltatásaiért fizetetnek általa.


A QuadrigaCX tőzsdén alapuló eset mérlegelésekor a Bitcoint és néhány altcoint eszközként számoltak el a hitelezőknek fizetett kártalanítás céljából.


Francia középiskolás diákok Bitcoin bevezető órákat kapnak. A francia Nemzeti Oktatási Minisztérium módosította a tantervét, hogy beépítse a cryptovalutákat és a Bitcoint.

A hallgatók megismerkednek a Bitcoin funkcióival.

Noha ezt kiegészítő témaként fogják tanulni, ezzel a lépéssel közelebb kerülhetnek a diákok a technológiához, segíti a biztonságos cryptokezeslést.


A DistributedLab főiskolák, egyetemek számára adományként felajánlja a blockchain és decentralizált eszközök digitális változatát és hozzáférést a decentralizált eszközökhöz.

Jelentkezéshez az alábbi űrlapot kell kitölteni.


#Blockchain #Bitcoin #Fintech #performance

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com