• Yanosh Katona

A Fed bejelentheti a digitális dollár bevezetését


A pénzügyi crypto-vállalati alkalmazásokkal együttműködő fintech cég Two Prime alapítójának és vezérigazgatójának tweet-je szerint, melyben Mark Fleury leírja, hogy ma a Fed nyilatkozatot tehet a digitális dollár bevezetéséről.Valójában Giancarlo volt az első, aki azt sugallta, hogy a Fed valami hasonló munkán dolgozik, mint a kínai központi bank digitális valutaprojektje (CBDC). Pontosabban: a Fed már megtette a szükséges munkát, és kész bemutatni a nyilvánosság számára.


A CFTC volt elnöke szerint a digitális dollár a globális csere eszközeként szolgálhat.


Kína kezdeményezését követően, amely széles körű médiaszemléletet kapott, az Egyesült Államok minden bizonnyal nem ült tétlen. Nyilvánvaló, hogy egy versenytárs felajánlhatja a digitális pénzét a világnak, amelyet mindenütt és mindenhol szabad felhasználásra szánnak.


E tekintetben a digitális dollár bevezetése logikus reakció, amely hozzájárul az USA dollár dominanciájának megőrzéséhez az egész világon.


Mint tudod, az EKB már kijelentette, hogy kész mérlegelni a digitális euro létrehozását, így Giancarlo és Fleury hipotézise meglehetősen reálisnak tűnik.


Az egyetlen, ami sokat meglepett, a Fed küszöbön álló bejelentéséről szóló nyilatkozat, amely a tweet szerzők szerint ma megtörténhet.

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com