• Admin

A Facebook 21 Libra taggal szerződött

A Facebook hétfőn megállapodást kötött a Libra szövetség többi tagjával, és hivatalos dokumentumot írt alá velük.Bloomberg szerint hivatalosan a Libra Association alapszabálya továbbra is érvényes, kötelező érvényű és lehetővé teszi a tagok számára, hogy bármikor elhagyhassák. Ugyanakkor hozzájárul a digitális valuta projekt megvalósításához.


„Ma fontos lépést tettünk az utazásunkban” - bejelentettük a Facebook Calibra létrejöttét. "Eljött a változás ideje, és eltökélt szándékaink szerint a projektet véghez visszük."


A Szövetség minden tagjának szavazati jogot adott a vezetési döntések meghozatalához. Ezenkívül egy öttagú tanácsot hoztak létre, amelybe beletartozik David Marcus, a Calibra vezérigazgatója, a Kiva Microfunds, PayU, Xapo Holdings és Andreessen Horowitz képviselői.

A dokumentum aláírása annak a ténynek köszönhető, hogy a múlt héten 7 tag távozott a Szövetségből. A PayPal volt az első vállalat, amely a szabályozók negatív hozzáállása miatt távozott a projektből, amelyet további 6 szervezet követett: a Visa, a Mastercard, az eBay és a Stripe.


A szociális média óriás azt mondta: annak ellenére, hogy az Egyesület kulcsszereplői távoztak, további 1500 szervezet kész csatlakozni a projekthez, 180 vállalat megfelel a Libra szabványnak.

Annak ellenére, hogy a 2020 közepére tervezett bevezetés komoly szabályozási akadályokkal néz szembe, úgy tűnik, hogy nem minden áll olyan rosszul.


A jövő héten a Facebook alapítója és vezérigazgatója Mark Zuckerberg meghallgatására kerül sor a Pénzügyi Szolgáltatási Bizottsága (HFSC) előtt, hogy enyhítse a törvényhozók aggodalmait a projekttel kapcsolatban.


#facebook #Calibra #association

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com