• Yanosh Katona

A félelem és kapzsiság indexének fogalma és hogyan kapcsolódik a piaci érzelmekhez

A crypto-valuták viselkedése sok tényezőtől függ, és a Crypto-valuta tulajdonosainak érzelmei - egy a sok közül. Az embereket gyakran kapzsiság uralja, különösen akkor, ha a piac növekszik. Végül ez FOMO érzés (nyereség elvesztésének félelme) alakul ki. Vagy fordítva: a befektetők látják a piac esését - és rohannak megszabadulni a megtakarításoktól, gyakran ésszerűtlenül végezve és FUD effektus (félelem, bizonytalanság és kétség) fordul elő.


Mi a félelem és a kapzsiság mutatója?

A félelem és kapzsiság index egy módszer a vagyontulajdonosok hangulatának mérésére a crypto-valuta piacon. A nap folyamán az emberek érzelmeinek történő elemzésével a különböző online források, például az Alternative.me , egyetlen értékelést határoznak meg.

Például 2019. november 23-án az index 17 körüli értékre esett, jelezve, hogy a piacot a súlyos veszteségek szélsőséges félelme vezérli. Mint már megértettük, a szélsőséges félelmet alacsony pontszám jellemzi, és az aggodalom jele. De nagy lehetőségeket nyithat meg a kereskedők számára.

Amikor a befektetők túl kapzsivá válnak (amiről a magas pontszám is tanúskodik), a piacnak korrekcióra van szüksége, amelyet visszaesés követ. A 0 érték azt jelzi, hogy a piacot a szélsőséges félelem, a 100-at pedig az extrém kapzsiság hajtja.


A félelem és kapzsiság indexének fontossága

Ez a mutató fontos, mivel bizonyos mértékben az érzelmek vezetik a kriptovaluta-piacokat. Erről egy RektCapital elemző írt egy blogban:

Az érzelmek vezetik a piacot. A kapzsiság magasabb árakat eredményez. A félelem csökkenti azt. Az emberi pszichológia általában kiszámíthatatlanul irracionális, mivel sok ember hajlamos ugyanúgy reagálni bizonyos összefüggésekben.

Fontos, hogy lépést tartsunk a befektetők hangulatával, mivel ez határozza meg a tranzakció legjobb beindítását. Amikor a kapzsiság szabályozza a befektetőket, akkor legyen óvatos, és amikor mások félnek, akkor cselekednünk kell! A szélsőséges félelem szintjével járó idő általában azok számára ideálisak, akik nem vásárolnak Crypto-valutát a piacon zajló pihenés alatt. A félelem csökkenti az árat, míg a kapzsiság éppen ellenkezőleg, növeli. Ezért, amikor a befektetők félnek, a kapzsiság növekedni kezd.

Ugyanakkor más piaci szereplők személyes érdekeik alapján használhatják a félelem és kapzsiság indexét. A szint ellenőrzésével a befektetők meghatározhatják az érme vásárlásának legjobb pillanatait. A szélsőséges félelem ideje a közeljövőben a gyors növekedést jelzi, a kereskedőknek cselekedniük kell, vagy meg kell adniuk a félelmet.

A sikeres kereskedelem szempontjából alapvető fontosságú annak megértése, hogy az emberek érzelmei hogyan befolyásolják a piacot.

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com