• Yanosh Katona

A CocaCola szerint a Blockchain alkalmazása akár 21 milliárd $-t is hozhat

A Business Insider szerint a Coke One North America (CONA) technológiai vállalat, amely az ital-palackozók informatikai műveleteit kezeli, egy német szoftvervállalat SAP blokklánc-megoldását kezdte használni. Ennek célja az ellátási lánc irányítása volt.A CONA egy olyan platformot működtet, amely több franchise-t figyel, akik napi közel 160 000 Coca-Cola megrendelést gyártanak, palackoznak és szállítanak.

„Számos olyan ügylet zajlik, melyet különféle társaságok és más felek végeznek, és amelyek nem tekinthetők hatékonynak. Közvetítőkon mennek keresztül, és elég lassúak. Rájöttünk, hogy optimalizálhatjuk, és ráadásul pénzt takaríthatunk meg. ”

A CONA elvárása, hogy a blokklánc 50 napról több nappal csökkenti a megrendelések jóváhagyásának folyamatát. Az átlátható, elosztott nyilvántartás, amelyet több vállalat egyszerre használhat, lehetővé teszi az összes hálózati résztvevő által végrehajtott tranzakciók valós időben történő elemzését. Ennek több mint 21 milliárd dollár jövedelmet kell hoznia évente.


A franchise-vevõk közötti adatcserére szánt adatok mennyiségére és jellegére vonatkozó döntést tárgyalások útján hozták meg: "Végül meghatároztuk az adatattribútumok listáját, amellyel mindenki egyetértett."

0 views
  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com