• Yanosh Katona

A Brave Böngésző elnyerte a névtelenség díját


Az ötödik éves Arany Kitty Díj alkalmával a Brave Böngésző nyerte el a 2019. évi adatvédelmi célú termék díjat.


A kaliforniai Brave Software Inc. által kifejlesztett böngésző fő célja az volt, hogy privát böngészést biztosítson a nyomkövetők blokkolásával és lehetővé tegye a bizalmas jellegű hirdetések kiválasztását. Ugyanakkor a felhasználók jutalmat kapnak a Basic Attention Tokens (BAT) megtekintésért.


A kiadók nyernek, ha méltányosabb részesedést szereznek a hirdetési bevételekből, és a felhasználók jutalmat kapnak a hirdetések megtekintésére fordított időért.


A Brave hirdetési hálózat a bevétel 70% -át juttatja el a nézők részére.


A Brave növekvő népszerűsége tanúsítja azt a tényt, hogy a nyilvános térben nagyobb figyelmet szentelnek a magánéletnek.


A stabil 1.0 verzió tavaly november közepén történő megjelenése óta a böngésző közel 2 millióval bővítette a már létező 8 millió aktív felhasználót. Így a tavalyi év végén a felhasználók száma meghaladta a 10 milliót.


Az ilyen növekedés a kemény versenykörnyezetben lenyűgöző eredményt hozott, mert 2018 óta több mint 450% -kal növekedett.


Ezen túlmenően 10 millió aktív felhasználóval még mindig meghaladja a Firefox, 250 millió felhasználót és a piac 7% -át, a Safari 15% -kal és a Google Chrome, amely a piac kétharmadát teszi ki.


Magasabb sebessége és adatvédelmi jellemzői miatt azonban a Brave-nek folytatnia kell gyors növekedését az internetes felhasználók körében.


#anonim #browser #Brave

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com