• Admin

A blockchain szerepe a divat jövőjében

Yanosh Katona

A divatipart az új technológiák befolyásolják többek között a blockchain. A millenial korosztály több mint fele, technológiailag érett a vásárláshoz, egyre inkább az önkiszolgáló üzleteket választják (58%), a hang alapú segédeket (50%) és a virtuális valóságot (65%) választja.

3 ilyen ügyfélből körülbelül 1 valószínűleg 50% -kal növeli vásárlásait, mind offline, mind online áruházakban. Ezt a magatartást innovatív fizetési rendszerek és eszközök ösztönzik.

A Lanieri Fashion Tech Insights 2018 harmadik kiadása, a divatvilág új technológiai trendeiről szóló éves jelentés, áttekintést nyújt erről a helyzetről.

Ötből egy olasz (21%) integrált megközelítést alkalmaz a divatos ruhák vásárlásához, egyenletesen elosztva a költségeket az online és az offline áruházak között. 1:3 (31%) vásárol mind bevásárlóközpontokban, mind az interneten.

Érdekes, hogy a hagyományos üzletek megtartják pozíciójukat, a márkák "mindencsatornás" stratégiája ellenére: a divatot követők 42% -a között részesülnek előnyben; A fiatalok 17% -a kizárólag offline vásárol; az 54 év felettieknél ez az arány 69% -ra nő.

Az olaszok 38% -a azt mondja, hogy szeretik azokat a boltokat, ahol okostelefonokon keresztül vásárolhatnak egyedül eladók és pénztárosok nélkül. A válaszadók több mint fele növeli a vásárlások mennyiségét, ha fejlesztik az ilyen pontokon történő vásárlás készségét. A fennmaradó 49% esetében az eladó szerepe nyilvánvalóan alapvető fontosságú, mivel a megkérdezettek ez a része nem vásárol üzletben személyes konzultáció nélkül.

Az ilyen típusú üzletek progresszív vásárlókat vonzanak, mind technológiai, mind stilisztikai szempontból, vagyis a millenial szülötteit.

58% -uk hajlandó bevásárolni a pénztárgép és értékesítő személyzet nélküli boltban, 3-ból 1-nek ez a technológiának köszönhetően 50% -kal növeli vásárlásaikat. Számos millenial (60%) támogatja az arcfelismerő rendszer bevezetését a vásárláshoz.

Mi a helyzet a fizetési módokkal? Megváltoztathatja e a Blockchain az olasz online vásárlók fogyasztói sztereotípiáit.

Az olaszok 79% -a azt vallja, nem rendelkezik crypto valutával és nem érdekli őket. Ugyanakkor annak az esélye, hogy valamikor megváltoztatja fogyasztói viselkedést a luxus- és divatpiacon, meglehetősen nagy. 10-ből 1 millenial korosztálybeli szerint, hogy az interneten történő vásárlásának összege megnőne, a bitcoin-ban történő fizetés megjelenésével.

Ezenkívül az innovatív mobil fizetési módszerek elterjedése jelentősen növeli a vásárlások mennyiségét a felmérés felénél. Konkrétan, az olaszok, tízből mintegy 1% -a 75% -kal növeli vásárlásait, 5-ből 1 50% -kal.

0 views
  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com