• Yanosh Katona

A Bitcoin és az arany nem korrelál a globális káosszalA Bitcoin-t sokáig korrelálatlan eszköznek tekintették, és természetesen teljesítette ezt a meghatározást. Ugyanez mondható el az aranyról. Ha a fő eszközök világszerte bármiféle változást érzékelnek, akkor a Bitcoin és az arany változatlan marad.


2020 eleje óta a nagy horderejű események sora nem állt le és befolyásolták a globális harmóniát - a 2019. évi Amazonas-erdőtüztől a 2020. évi COVID-járványig.


A Bitcoinba történő befektetés megtérülési rátája az év eleje óta valamivel több, mint 34%, de most már 9 700 dollár körül ingadozik. Az arany váratlanul elérte a 7 évvel ezelőtt megfigyelt maximumot, az év eleje óta 11,51% -ot növelve.


Egyéb eszközök - S&P 500, DJI, US 10Y árfolyamok stb. nem büszkélkedhetnek jó eredményekkel.A BTC és az S&P 500 árának egyértelmű eltérése van, az első esetben lassú a növekedés, a másodikban a csökkenés.A tízéves amerikai kötvények esetében ugyanez az eltérés 2019 decemberében kezdődött. 2020 eleje óta azonban a 10 éves kötvény kamatlába 1,9% -ról 1,6% -ra esett vissza. A Bitcoin ugyanabban az időben 34% -kal nőtt. Még a DJ Dow Jones Industrial az év elejétől az év végéig 1,18% -ot tesz ki, és küzd a felszínen.A Bitcoin nem korrelál sok eszközzel, annak ellenére, hogy létezésének tíz éve alatt exponenciálisan nőtt. Népszerűsége ellenére a BTC-t a vele járó hibáik miatt nem használták széles körben pénznemként. Viszont annál szélesebb körben használják eszközként az értékmegőrzéshez.


A BTC még akkor sem mutatott változást, amikor a világméretű járvány felbukkant. Matthew Graham, a Sino Global Capital vezérigazgatója szerint:


"nem biztos, hogy a kínai piac megnyitása jelentős vagy közvetlen hatással lesz a Bitcoinra vagy a kriptovalutákra ... Az ágazat érettsége azonban elkerülhetetlenül nagyobb összefüggést mutat az exogén eseményekkel."
0 views
  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com