• Yanosh Katona

Újabb Távozók a Libra Szövetségből

A Mercado Pago, a Visa, a Stripe, a Mastercard és az eBay online kereskedési platform elhagyták a Libra digitális valutaprojektjét, a Facebook legnagyobb társadalmi hálózatát, – írja a Financial Times.„Tiszteletben tartjuk a Libra Association jövőképét. Az eBay azonban úgy döntött, hogy nem lép előre, mint alapító tag. Jelenleg arra koncentrálunk, hogy a felhasználók számára menedzselt fizetési lehetőséget vezessenek be ” - mondta az eBay képviselői.

Stripe viszont elmondta, hogy a Libranak van némi potenciálja, ám a vállalat eddig olyan projektek támogatására összpontosít, amelyek globális szinten fejlesztik az online kereskedelmet:

"Szorosan figyelemmel kísérjük a projekt előrehaladását, és később nyitva állunk a Libra szövetséggel való együttműködésre" - tette hozzá a Stripe képviselői.

A Visa azt is mondta, hogy egyelőre elhalasztja a Libra szövetségbe történő belépését:

"Folytatjuk az értékelést, és végső döntésünk számos tényezőtől függ, beleértve az egyesület azon képességét, hogy teljes mértékben megfeleljen a szabályozók kötelező követelményeinek."

Ennek ellenére a vállalat hangsúlyozta, hogy a blockchain technológián alapuló megoldások lehetősége meghaladja a meglévő fizetési rendszerek képességeit:

"A Visa érdeklődése a Libra iránt abból a meggyőződésünkből fakad, hogy a jól szabályozott blokklánc alapú hálózatok hatalmas számú ember számára növelik a digitális fizetéseket, különösen a fejlődő országokból."

David Marcus, a Calibra vezérigazgatója azt írta, hogy tiszteletben tartja a Visa és a Mastercard azon döntését, hogy tartózkodjon a Libra-hoz való csatlakozástól, míg a szabályozók bizonytalansága megszűnik.


#libra #facebook

  • BitKultur on FaceBook

©2019 by BitKultur.Com